I livet, här och nu

IMG_1789

Tänk vad en dag kan ta olika riktning… 

Startade dagen med att stänga av väckarklockan, släntra ut i köket, trycka på on-knappen på vattenkokaren så att tevattnet värms under tiden som jag tar min morgondusch. Den välbekanta torsdagskänslan, trygg och invand. Går till jobbet och startar en arbetsdag som förväntas bli som de flesta av mina tidigare genomlevda.

Samtidigt, på en annan plats, i en annan människas liv planeras ett vansinnesdåd som kommer att utföras några timmar senare samma dag… Planering inför en attack mot en skola, mot barn, mot lärare.

En attack som utförs med svärd i hand där kraften hos den ena människan kommer att avgöra en annan människas fortsatta existens, en annan människas fortsatta levnad. Där urskiljningslöst våld släpps lös under vad som där och då känns som en evighet. En evighet som utan påverkansmöjlighet drabbar dem, de som där och då befinner sig.

De som där och då utför sina dagliga uppgifter med tankarna kretsande kring vad som skall lagas till middag under kvällen och inte minst vad som serveras till lunch i restaurangen på lunchrasten… De som där och då befinner sig på sin arbetsplats men låter tankarna vandra till son/dotter/man/hustru som, där och då ställs öga mot öga med ondskan på en annan plats.

De som sagt adjö till varandra på morgonen inför vad som, där och då, skall bli en evighet…   

”I can´t go back to

yesterday because

I was a different

person then…”

Lewis Carroll

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s